ALLAS.FI

Uima-altaan talvisuojaus

Useimmissa ulkoaltaissa allasvesi voidaan säilyttää altaassa talven yli, kunhan veden pinta on laskettu vedentuloventtiilien alapuolelle. Myös putkistot pitää tyhjentää vedestä jos ne ovat esim. PVC-muovia, joka ei kestä jäätymistä. Suodattimesta lasketaan vedet pois irrottamalla suodattimen pohjatulppa. Sulkuventtiilit ja pumppu poistetaan ja ne säilytetään lämpimässä tilassa seuraavaan kauteen asti.

Uima-altaan voi suojata monella tavalla ettei jäätyminen riko allasta tai mahdollisesti sen ympärillä olevia tukimuureja. Kattamaton ulkoallas on syytä myös suojata peitteellä talven yli.

Uima-altaan suojaus styrox-levyillä

Styrox-levypino asetetaan keskelle allasta ja sen päälle laitetaan paino. Pino sidotaan köysillä altaan reunoihin. Huonoja puolia tässä tavassa on se, että styrox-levyistä tulee aina silppua altaaseen ja levyjen säilyttäminen vie paljon varastotilaa.

Uima-altaan suojaus muovikanistereilla

Vesitiiviit ja täynnä ilmaa olevat kanisterit tai tynnyrit ankkuroidaan keskelle allasta käyttäen apuna altaan pohjaan lisättyjä painoja.

Uima-altaan suojaus jääpuomilla

Aqua Nova Oy myy tähän tarkoitukseen kehitettyä jääpuomia, joka on helppo ja nopea virittää altaaseen. Puomi asetetaan altaan toisesta päästä toiseen päähän altaan keskilinjaan. Jääpuomin hinta on n. 14 euroa / m.

Uima-altaan suojaus suihkulähdepumpulla

Tarkoitukseen riittää teholtaan esim. n. 45 W pumppu, mikä ei kuluta paljon sähköä. Pumppu asetetaan altaan keskelle ja se laitetaan suihkuttamaan vettä mahdollisimman korkealle veden pinnan yläpuolelle. Veden liike estää altaan jäätymisen kokonaan ja avannossa voi helposti käydä talvella uimassa. Lisäksi jää sulaa keväällä nopeasti pois liikkuvan veden ansiosta.