ALLAS.FI
 
Piimaasuodatin

Keskustelua altaan hoitoon liittyvistä aiheista.

Piimaasuodatin

ViestiKirjoittaja Vieras päivämäärä 21.06.2011 12:12

Kyseessä on -67 tehty talo jossa on noin 22m2 sisäuima-allas, ja siinä on vanha piimaasuodatin. Järjestelmä tuntuisi nyt huollon jälkeen toimivan hienosti (oli ollut pois käytöstä noin 20 vuotta, vikana oli vain palanut pumpun kontaktori), ja piimaasuodattimen puhdistuksen jälkeen vesikin kirkastuu selvästi.
Kysymys koskee sitä kuinka paljon sitä piimaajauhetta oikein pitäisi suodatinpönttöön laittaa, pöntössä on ohje jonka mukaan siihen pitäisi laittaa 1 puondi (kait noin 0.45kg) piimaata per 5 suodatinpinta-alan neliöjalkaa. Suodatinpinta-alaksi on mainittu 16 neliöjalkaa, eli piimaata pitäisi muka laittaa sitten jotain 1,45kg, kuulostaa äkkiseltään aikas isolta määrältä, eikös se suodatus mene tukkoon jo yksinomaan noin isosta määrästä piimaata?
Entäs kuinka se piimaa pitäisi laittaa pönttöön, pitääkö ensin sekoittaa esim sangollisen vettä, ja sitten kaataa pönttöön, jotta levittyisi tasaisesti kaikkiin lamelleihin?

Voisihan tuon joskus harkita vaihtavansa kvartsihiekkasuodattimeen, mutta kait tuo piimaa suodattaa monin verran hiekkaa tehokkaammin?

Tattis jo etukäteen vastauksistanne!
Vieras
 

Re: Piimaasuodatin

ViestiKirjoittaja Vieras päivämäärä 26.06.2011 08:26

Täällä ei taida olla ketään, jolla on kokemusta piimaasuodattimista eikä niitä enää taideta juuri käyttää ja kvartsihiekkasuodattimet ovat korvanneet ne. Piimaasuodatin on ilmeisesti tehokkaampi kuin hiekkasuodattimet, mutta luultavasti hiekkasuodattimet ovat edullisuutensa ja helppokäyttöisyytensä vuoksi syrjäyttäneet piimaasuodattimet.
Vieras
 

Re: Piimaasuodatin

ViestiKirjoittaja Vieras päivämäärä 01.07.2011 09:20

No laitoin piimaata ohjeen mukaisesti sen vajaat 1.5kg, ja toimii kyllä hienosti. Aiemmin olin laittanut piimaata edellisen omistajan ohjeen mukaisesti vain muutaman sata grammaa, ja suodatinpaine alkoi nousemaan muutaman päivän pumpun pyörittämisen jälkeen. Nyt on pumppu ollut kysymyksen esittämisestäni saakka käytössä (tosin nyt ajastimella 4h/vrk) eikä suodatin mene tukkkoon, ja vesi on niin kristallinkirkasta kuin olla ja voi, kertakaikkisen hieno laite tuollainen piimaasuodatin, en kovin helposti sitä suostuisi vaihtamaan hiekkasuodattimeen. Puhdistuskin hoituu puheineen kaikenkaikkiaan alle 30min, jos hosusisi niin varmaan saisi tehtyä vartissakin.
Suosittelen kyllä tuollaisen piimaasuodattimen hankkimista jos haluaa oikeasti puhdasta vettä!

Toinen kyssäri koskee altaan kaakelointien fiksausta, altaasta on ehkä tusinan verran kaakeleita halki, eikä niitä viitsisi millään alkaa repimään irti ja vaihtamaan, kun ei ole selvää kuinka allas on vesieristetty. Eikös koko altaan ja haljenneet kaakelit voi vaan saumata uudestaan, rapsii vaan pikkuisen vanhojen saumojen pintoja puhtaiksi, ja siihen päälle vaan epoksia sisältävää saumausainetta, ja that's it? Allas on siis vesitiivis, haljenneet kaakelit ovat vain kosmeettinen pikkuhaitta ;)
Vieras
 

Re: Piimaasuodatin

ViestiKirjoittaja Vieras päivämäärä 01.07.2011 15:09

Joo kyllä kai sen voi uudelleen saumata. Kunhan vaan uusi saumauslaasti pysyisi kiinni siinä vanhassa ja uudelle laastille siinä on riittävästi tilaa (syvyyttä). Kannattaa kysyä neuvoa rakennusalan liikkeistä. Ja joutuukohan sen sauman pesemään jollakin aineella ennen uudelleen saumausta, että tartunta on parempi?

Toinen vaihtoehto voisi olla hankkia altaaseen mittojen mukaan tehty allaspussi (PVC). Sillä saa myös altaasta siistin näköisen. Jos tämä kiinnostaa niin esim. http://www.ala-peite.com saa niitä tilattua.
Vieras
 

Re: Piimaasuodatin

ViestiKirjoittaja jyväskylä päivämäärä 28.10.2011 10:43

Olisi yksi ylimääräinen säkki piimaata. olisiko kellään tarvetta siihen?
jyväskylä
 

Re: Piimaasuodatin

ViestiKirjoittaja Micke päivämäärä 31.12.2011 16:54

jyväskylä kirjoitti:Olisi yksi ylimääräinen säkki piimaata. olisiko kellään tarvetta siihen?


Onko säkki vielä tallella?
Micke
 

Re: Piimaasuodatin

ViestiKirjoittaja Vieras päivämäärä 16.01.2012 23:25

On vielä. Tässä s-posti osoite jos olet kiinnostunut vielä: juhas.kettunen@gmail.com
Vieras
 
Palaa alueelle Uima-altaan hoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa