ALLAS.FI
 
Altaan tyhjennys - klooratun veden haitat ympäristölle

Kloori, ph-Miinus/Plus, aktiivihappi, alumiinisulfaatti jne. liittyvää keskustelua.

Altaan tyhjennys - klooratun veden haitat ympäristölle

ViestiKirjoittaja Viiden kuution pata-allas päivämäärä 07.07.2014 10:04

Allasvettä ei ole mahdollista tyhjentää viemäriverkostoon - ympärillä on puutarha ja peltoa. Millaista haittaa klooratun veden tyhjentäminen puutarhaan tai pelto-ojaan aiheuttaa ympäristölle ja kasveille? Pitäisikö klooraus lopettaa hyvissä ajoin ennen tyhjennystä - ja mikä olisi sopiva aika? Olisiko ympäristön kannalta parempi käyttää kloorin sijaan aktiivihappea?
Viiden kuution pata-allas
 

Re: Altaan tyhjennys - klooratun veden haitat ympäristölle

ViestiKirjoittaja Vieras päivämäärä 08.07.2014 11:57

Meillä uima-allas on yleensä tyhjennetty lokakuun lopussa. Sitä ennen kloorin käyttö on lopetettu kun veden lämpötila on mennyt 10 asteen alapuolelle. Eli käytännössä klooria ei enää tyhjennysvaiheessa ole. Ei se kloori hyväksi ole ympäristölle. Jos kloorivettä menee esim. ojaan niin kyllä se vesieliöt tappaa (jos siis ojassa on ennestään vettä). Kasveihin en osaa sanoa miten vaikuttaa. Aktiivihappi on ihan hyvä vaihtoehto ja taitaa toimia melkein yhtä hyvin kuin kloorikin.
Vieras
 

Re: Altaan tyhjennys - klooratun veden haitat ympäristölle

ViestiKirjoittaja Puuha päivämäärä 09.07.2014 12:27

ei sitä kokonaan kloorittomaksi saa vaikka kuinka aikaisten lopettaisi kloorin käytön edes hiekkasuodattimella. paree olisi imeyttää vesi maahan kuin johtaa viemäröintiin sillä siellä se hidastaa taas jätevedenkäsittelyä aiheuttaen suurempia ongelmia isommalla alueella.
Puuha
 
Viestit: 3
Liittynyt: 09.07.2014 12:24
Palaa alueelle Uima-altaan kemikaalit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron