ALLAS.FI
 
Arvot sekaisin

Kloori, ph-Miinus/Plus, aktiivihappi, alumiinisulfaatti jne. liittyvää keskustelua.

Arvot sekaisin

ViestiKirjoittaja juheja päivämäärä 23.07.2014 17:02

Aloittelijana pakko kysyä ratkaisua ongelmaan:
Mikähän on ongelmana, kun testiliuskoista ei ota yhtään mitään selvää?

Levänpoistoaineella pesun jälkeen uima-allas laskettiin täyteen vesijohtovettä (vesilaitoksen sivujen mukaan pH 8,5 - 8,9 ja kovuus 2,8 dH). Shokkiklooraus tehtiin kloorausohjeiden mukaisella määrällä heti sen enempää edes mittaamatta mitään arvoja.

Nyt altaan käyttöönoton jälkeen tosiaan testiliuskoista ei oikein ota mitään selvää. Kloorin määrä on muka nollassa tai 0,5 paikkeilla (pitäisi olla 1 - 2), pH-liuska on värikartan ulkopuolella (alapuolella, värin vaaleudesta päätellen), ja alkalisuus on ehkä jossain 40 paikkeilla.

Mitäs tuossa kannattaisi tehdä? Onko veden pH voinut jotenkin pudota tuolta yli kahdeksasta jonnekin alle kuutosen vain shokkikloorauksen ja levänpoistoaineen vaikutuksesta? Vai onko testiliuskoissa vikaa?
juheja
 
Viestit: 4
Liittynyt: 23.07.2014 16:58

Re: Arvot sekaisin

ViestiKirjoittaja Masa päivämäärä 24.07.2014 17:25

En luottaisi noihin testiliuskoihin kyllä ollenkaan. Enkä usko, että veden pH on tippunut noin paljon. Itse hankkisin paremmat välineet veden mittaukseen.
Masa
 

Re: Arvot sekaisin

ViestiKirjoittaja juheja päivämäärä 24.07.2014 18:29

Nytpä testattiin kaverin kanssa pyykinpesuaineella, että onko liuskat ihan susia. Ensin testattiin vesijohtovesi. Samaa näytti kuin allasvesinkin. Sitten testattiin pyykinpesuaineella kyllästettyä vesijohtovettä - pyykinpesuaineen pH:han on jotain kymmenen päälle. A vot, hyvin toimi pH:n mittaus. Silmänräpäyksessä näytti kovin emäksistä, skaalan yli sieltä emäksisen puolelta.

Eli tuon mukaan vesijohtoverkosta tulisi hapanta vettä. Kovin on hankala uskoa. Toisaalta, ainakin kovin emäksisessä liuoksessa liuskat toimivat ihan hyvin.

Entistä enemmän hämillään... :shock:
juheja
 
Viestit: 4
Liittynyt: 23.07.2014 16:58

Re: Arvot sekaisin

ViestiKirjoittaja Juki päivämäärä 24.07.2014 21:39

Olisko veden kokonaisalkalisuus väärällä tasolla? Se nimittäin aiheuttaa ph:n nopeat vaihtelut. Tämä on ainakin yksi asia mikä kannattaisi tarkistaa.
Juki
 
Palaa alueelle Uima-altaan kemikaalit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron