ALLAS.FI
 
Ulko allas

Keskustelua altaan hoitoon liittyvistä aiheista.

Ulko allas

ViestiKirjoittaja KatiI päivämäärä 14.07.2015 11:12

Olemme ostamassa taloa missä on ulko uima-allas, allasta ei ole käytetty pitkään, joten se pitäisi puhdistaa, jne..
Osaatteko kertoa mitä kaikkea ulko allas tarvitsee, sekä paljonko puhdistus, jne menisi maksamaan?
KatiI
 

Re: Ulko allas

ViestiKirjoittaja Masa päivämäärä 16.07.2015 06:38

Hintaan vaikuttaa missä kunnossa on uima-altaan pumppu ja suodatin. Jos ne joutuu uusimaan niin hinta on luokkaa 500-1000 Euroa. Vesitesteriin + kemikaaleihin (esim. kloori, pH+, pH-, kirkastusaine) menee n. 100 Euroa. Lisäksi tarvitaan pohjaimuri n.120 €. Ja haavi on hyvä olla roskien poistamista varten ja on muutaman kympin. Näillä pärjää jo hyvin. Jos itse tekee altaan puhdistuksen niin se on vain työtä ja vain pesuaineet maksaa. Jos on kaakeliallas niin kaakelin pesuun sopivat aineet. Jos taas muoviallas (pinnoite) niin siihen on omat aineensa.
Masa
 

Re: Ulko allas

ViestiKirjoittaja juheja päivämäärä 16.07.2015 22:05

Kovin hankala on sanoa.

Puhdistukseen ei paljon rahaa mene, mutta työtä kyllä. Jos vanha maalipinta on suht kunnossa, niin painepesurilla vain roskat pois, kevyt hionta ja uutta maalikerrosta päälle. Jos tarvitsee pesuaineella pesua, niin eipä sekään kovin kallista ole.

Meillä on vanha 4x10 metrin allas (60 kuutiota) pihalla, ja jo pelkät vedenkestävät maalit maksoi parisataa per purkki (yksi kymmenen litran purkki ei ihan riittänyt, joten toinen oli pakko hankkia). Sillä toisella nyt tehdään paikkamaalausta sitten jokunen kevät.

Jos putkia tai poistoventtiiliä tms. joutuu uusimaan, niin hintaa tulee siitäkin. Vanha poistoventtiili ei enää suostunut toimimaan ja uusi venttiili maksoi kolmisen kymppiä plus mutkat, supistajat ja liimat päälle. Ja sitä rataa. Mitä katselin jossain vaiheessa, niin vastaavan 750 W kiertopumpun hinta olisi pari-kolme sataa, mutta siihen ei ole onneksi tarvinnut perehtyä. Suodatinhiekat maksoivat viitisen kymppiä.
juheja
 
Viestit: 4
Liittynyt: 23.07.2014 16:58
Palaa alueelle Uima-altaan hoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron