ALLAS.FI
 
Altaan tyhjennys ja veden vaihto

Keskustelua altaan hoitoon liittyvistä aiheista.

Altaan tyhjennys ja veden vaihto

ViestiKirjoittaja Amatööri päivämäärä 30.01.2015 14:40

Meillä n. 30m2 laatoitettu sisäuima-allas, veden lämpö 20 C, ei suojaharsoa päällä. Muutama kysymys liittyen altaan veteen ja tyhjennykseen:

- Kuinka usein vesi tulisi kokonaisuudessaan vaihtaa? Eli, onko olemassa jokin "aikasääntö" tai muu veteen liittyvä mittari, jolla vaihdon tarve voidaan määritellä?

- Mitä asioita tulisi huomioida, kun allas tyhjennetään? Esim. Miten hitaasti vesi lasketaan altaasta? Kuinka kauan allas voi olla tyhjillään, jottei laattoihin synny vaurioita? Muuta huomioitavaa pumpun, hiekan tms. tekniikan suhteen? Onko vuodenajalla merkitystä?

Kiitos jo etukäteen neuvoista.
Amatööri
 

Re: Altaan tyhjennys ja veden vaihto

ViestiKirjoittaja Amatööri päivämäärä 30.01.2015 20:07

Ja koko siis n.30 kuutiota...
Amatööri
 

Re: Altaan tyhjennys ja veden vaihto

ViestiKirjoittaja Masa päivämäärä 31.01.2015 08:02

Altaan vettä ei tarvitse vaihtaa kokonaan kuin silloin kun haluaa pestä koko uima-altaan (myös pohjan). Vastavirtahuuhtelun mukana uima-altaasta poistuu aina vettä ja sitä myös tietenkin haihtuu ja pikku hiljaa tällä tavalla vesi vaihtuu kokonaan.

Vaikka veteen tulee levää ja vesi muuttuu vihreäksi niin tällöinkin yleensä riittää n. 1/3 osan vedenvaihto.

Uima-altaan tyhjennys on tehtävä hitaasti ja mikäli mahdollista valmistajan ohjeita noudattaen. Pienetkin maanpainaumat saattavat aiheuttaa muuten halkeilemista ja niitä on yleensä vaikeaa korjata. Jotkut sisäaltaat ovat olleet vuosikausia tyhjillään ja pois käytöstä ja altaille ei ole tapahtunut mitään sen aikana. Sitten talon uudet omistajat ovat ottaneet altaan uudelleen käyttöön. Joillakin on tosin tapahtunut kaakelilaattojen irtoamista kun altaan seinät ovat kuivuneet liiaksi. Tähän miten allas kestää tyhjennyksen ja kuivumisen vaikuttaa rakennustapa ja käytetyt rakennusaineet (jotkin laastit ja kaakelit kestävät paremmin).

Vuodenajalla ei pitäisi olla mitään merkitystä kun allas on kumminkin sisätiloissa ja varmaankin routaeritykset on kunnossa.
Masa
 

Re: Altaan tyhjennys ja veden vaihto

ViestiKirjoittaja Amatööri päivämäärä 03.02.2015 11:29

Kiitos paljon vastauksestasi. Vielä tarkennus veden laskuun: lasketaanko vettä parin-kolmen päivän ajan vai kenties pidempään?

Entä onko käsitystä, pitääkö tällaisen vesimäärän laskemisesta viemäriin ilmoittaa johonkin etukäteen (asun omakotialueella)?
Amatööri
 

Re: Altaan tyhjennys ja veden vaihto

ViestiKirjoittaja Anne75 päivämäärä 06.02.2015 16:44

ainakin meillä on toiminut hyvin se että altaan tyhjentäminen kestää reilun vuorokauden. ollaan otettu aina n. 30 senttiä kerrallaan vettä pois ja sitten taas odoteltu. eikä olla kyllä ilmoiteltu minnekään että lasketaan vettä viemäriverkkoon. tietty vesikin tulee kunnallistekniikasta eikä siis mistään omasta kaivosta. jos tulisi omasta kaivosta niin silloinhan poistovettä ei saa laskeakaan kunnallistekniikan viemäriin.
Anne75
 

Re: Altaan tyhjennys ja veden vaihto

ViestiKirjoittaja merant päivämäärä 13.04.2016 20:44

Hei,
mihin voi laskea veden, jos asuu haja-asutusalueella mökillä, kun viemärikaivoa ei ole? Voiko laskea ojaan vai suodatuskaivoon?
merant
 

Re: Altaan tyhjennys ja veden vaihto

ViestiKirjoittaja Make päivämäärä 14.04.2016 17:12

Jos uimavedessä on klooria ja sen laskee ojaan niin vesieläimet voi kuolla. Kloori kyllä laimenee ojassa kun uimavesi sekoittuu ojassa olevaan veteen. Suodatuskaivo olisi varmaan kumminkin parempi vaihtoehto.
Make
 

Re: Altaan tyhjennys ja veden vaihto

ViestiKirjoittaja ScottHoyle päivämäärä 18.04.2022 08:38

Vuodenajalla ei pitäisi olla mitään merkitystä kun allas on kumminkin sisätiloissa ja varmaankin routaeritykset on kunnossa._________________

jordan jackets
ScottHoyle
 
Viestit: 3
Liittynyt: 15.04.2022 08:49
Palaa alueelle Uima-altaan hoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa

cron