ALLAS.FI
 
Ostimme talon, jossa uima-allas, mutta...

Keskustelua altaan hoitoon liittyvistä aiheista.

Ostimme talon, jossa uima-allas, mutta...

ViestiKirjoittaja uikkari päivämäärä 21.01.2015 13:52

Muutto on vielä edessäpäin, mutta kysymyksiä tietty riittää kun on ensimmäinen uima-allas nyt omistuksessa.. allas on kellarikerroksessa saunaosastolla ja on iso. Ja likainen. Ja tyhjä. Mistään kuuluvista laitteista ei ole tietoa ( eikä kokemusta)..eli emme edes vielä tiedä, onko kaikkia uima-altaan tarvitsemia härpäkkeitä edes olemassa. Eli mitä tuollainen iso sisätiloissa oleva uima-allas sitten tarvitsee? Miten se kannattaa puhdistaa ja millä.. täysin urvelona koko altaan suhteen, mutta ihastunut kyllä ajatukseen omistaa oma allas.. miten ilmankosteuden kanssa? Allasosasto on iso kylpylämäinenkin porealtaineen jne.. talo ja allaskin rakennettu 60-luvun alussa eli mitä pitäisi tutkia lähemmin.. ihan kaikkea tietoa ja taitoa yms. nyt kaivataan, että muuton jälkeen voisi alkaa toimimaan...
uikkari
 
Viestit: 1
Liittynyt: 21.01.2015 13:46

Re: Ostimme talon, jossa uima-allas, mutta...

ViestiKirjoittaja Mika päivämäärä 22.01.2015 09:47

Ensinnäkin tarvitsette pumpun ja suodattimen. Ne mitoitetaan uima-altaan tilavuuden (vesimäärän) mukaan. Pumpuissa/suodattimissa on suositukset mille vesimäärälle ne soveltuvat. Ajastimella voi huolehtia, että vettä suodatetaan joka päivä vaikka allasta ei käytetä. Pumpun tulee kierrättää vesi suodattimen läpi päivittäin vähintään kerran + sen ajan kun allasta käytetään.

Sitten hyvä on olla allasimuri pohjan putsaamista varten. Sitten tarvitaan testeri veden mittaukseen (esim. pH ja kloori). Kemikaaleja myös tarvitsette. Veden pH pitäisi olla n. 7.2-7.6. Sitä voi säätää ph+ ja pH- aineilla. Veden desinfiointiin voidaan käyttää klooria tai aktiivihappea. Klooritabletit on aika helppo tapa pitää vesi hyvänlaatuisena. Ne yleensä sisältävät kloorin lisäksi kirkastusainetta (alumiinisulfaatti) ja levänestoainetta. Tabletteja varten altaaseen laitetaan kelluva annostelija ja tabletti hitaasti liukenee veteen. Se saattaa kestää viikon-pari ja siihen vaikuttaa veden lämpötila ja altaan käytön määrä.

Uima-allas aiheuttaa kosteutta taloon. Mitä lämpimämpää vesi on suhteessa sisäilman lämpötilaan sitä enemmän kosteutta tulee. Jotkut pitää veden lämpötilaa alempana kuin sisäilman lämpötilaa tämän takia. Ilmankosteutta voi alentaa myös siten, että veden pinnalla pidetään allaspeitettä silloin kun allasta ei käytetä. Niitä on myös rullattavia malleja ja se helpottaa altaan käyttöä.

Näitä kaikkia on saatavilla uima-allasliikkeistä.
Mika
 

Re: Ostimme talon, jossa uima-allas, mutta...

ViestiKirjoittaja Amatööri päivämäärä 30.01.2015 14:07

Hei! Myös minä tulin hankkineeksi jokunen vuosi sitten talon, jossa on uima-allas. Edellinen asukas antoi kyllä neuvoja ja niillä pääsi hyvään alkuun. Netistäkin löytyy toki paljon tietoa. Näin jälkikäteen ajateltuna helpoimmalla ja vähemmillä stipluilla olisin päässyt ottamalla jonkun alan ammattilaisen konsultaatiokäynnille katsomaan laitteet ja neuvomaan niiden käytössä ihan kädestä pitäen. En tiedä, tehdäänkö tällaisia käyntejä, mutta suosittelen selvittämään. Silloin saisit suoraan ammattilaisen näkemyksen laitteista jne., etenkin jos kyse on vanhemmasta tekniikasta. (Ja en siis ole alalla töissä.)
Amatööri
 
Palaa alueelle Uima-altaan hoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron