ALLAS.FI
 
Ongelmia kloorin kanssa

Keskustelua altaan hoitoon liittyvistä aiheista.

Ongelmia kloorin kanssa

ViestiKirjoittaja Vieras päivämäärä 14.07.2011 09:39

Hei!
Täällä ihan alottelijalla olisi vähän ongelmaa.
Meillä on tuollainen Best way allas pihassa jossa n 3500l vettä. Viime kesänä siinä oli kloorina Aqua7 säiliö joka oli vedessä kellumassa kun ei uitu. Kloori pitoisuus pysyi näin hyvänä ja vesi ok. Nyt sitten täytettiin allas ja laitettiin Aqua 7 sinne kellumaan. Pariin päivään ei klooria tullut mitattaessa esiin. Pähkäiltiin ja havaittiin että kelluttimeen jäi pyöreä pohja kiinni joka otettiin sitten pois. Seuraavana aamuna kloori olikin sitten Nitorin liuskoilla kohdassa 10? Eli runsaasti klooria. Laitoin kelluttimen kiinni ja lopulta otin sen sieltä vedestä pois. Kloori pitoisuus alkoi laskea ja nyt 2pv päästä Nitorin liuskalla kloori 1 joka siis kaiketi ok.

Nyt pohdituttaa että voiko vedessä uida vai pilaantuiko se jotenkin kun patruuna nyt jostain syystä päästi aimo annoksen klooria veteen. Pitääkö vesi vaihtaa? Ja lapsethan uivat edellisenä iltana vedessä..onko ollut kuinka haitallista jos vedessä ollut paljon klooria. Oireita ei kyllä kukaan siitä saanut.

Onko kenelläkään kokemusta tuosta aqua 7 patruunasta. Nyt mietin että laitanko sellaisen uuden vai pitäisikö kokeilla muuta tapaa. En tiedä mikä tuolle patruunalle tuli..olisiko tuo pyöreä pohja pitänyt olla kiinni kuitenkin vaikka ohjeessa neuvotaan ottamaan pois pyöreä pohja...
Kiitos jos joku vastailee..:-)
Vieras
 

Re: Ongelmia kloorin kanssa

ViestiKirjoittaja Vieras päivämäärä 14.07.2011 15:00

Valitan, mutta ei ole kokemusta Aqua7-patruunasta. Joo kyllä tuo 1 ppm on uimakelpoista vettä kun suositeltava taso on 0.6-1.0. Kyllä siitä on sitten jo ylimääräinen kloori kulunut pois. Ja sitten taas en usko, että siitä liian korkeasta klooritasosta on ollut haittaa ihmisille. Luulen enämmänkin, että pitkäaikaisesta altistuksesta voisi tulla terveysongelmia.
Vieras
 
Palaa alueelle Uima-altaan hoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron