ALLAS.FI
 
finnfoam

Miten koota tai rakentaa uima-allas. Keskustelua siihen liittyvistä aiheista.

finnfoam

ViestiKirjoittaja tietämätön nainen päivämäärä 30.05.2013 07:45

hei kaikille, ollaan laittamassa ulko allasta pyöreä 5 m, kuoppa on kaivettu ja salaojitettu, meillä on savimaa, sora tärytetty. Konttasin kuopan pohjalla ja tasoitin vielä vatupassilla ja kolmen metrin linjurilla. Sain mielestäni pohjan hyväksi ja laitoin sitten 100 mm finnfoamia, teippasin saumat ja muutamaan kohtaan laitoin uretaania kun en saanut mitenkään saumaa mieleisekseni. Mutta kun kävelin ylpeänä tekemäni pohjan päällä, se jousti muutamasta paikasta, pari kulmaa painui hieman alas, en ollut huomannut katsoa levyjä laittaessa että joka puolella on ihan tasaista. Haittaako tuollainen altaan alla? Nyt sen voi vielä purkaa ja tehdä uudelleen, mutta ihan hirveää hinkua sille työlle ei ole. Voiko siihen finnfoamin ja altaan väliin laittaa solukumin vielä tasoitukseksi, ei se finnfoam hurjasti painu, mutta kun en tiedä mikä on sopivaa ja mikä aiheuttaa altaan purkamisen. Kysyin tätä asiaa kyllä jo allas myyjältä, mutta malttamaton kun olen eikä tuo ole vastannut kysyn myös täältä. Onhan tästä sekin hyöty että jos joku muukin etsii tällaista tietoa, se löytyy täältä.
tietämätön nainen
 

Re: finnfoam

ViestiKirjoittaja tietämätön nainen päivämäärä 30.05.2013 08:25

Eristelevyn kannalta ei ole kovin merkittävä asia jos pohjassa on pieniä heittoja. Altaan rakenne on ratkaiseva. Kestääkö se jos tulee pieniä painumia mutta olettaisin että kestää.
Tuo pieni jousto ei haittaa mitään, jos haluatte niin solumuoviakin voi käyttää.
Ja kun malttamaton olen, sain vastauksia altaan myyjältä sekä eristelevyn myyjältä, tässä ne tiedot myös muille jos tarvii. Ymmärrän kyllä että monet tämän jo tietävät mutta minulle uutta tietoa
tietämätön nainen
 

Re: finnfoam

ViestiKirjoittaja Jukkis päivämäärä 02.06.2013 17:51

Moi, missä muuten painauma on? Jos se on lähellä uima-altaan reunaa niin siitä voi tulla pieni kosmeettinen haitta. Veden pinnasta näkee sitten aikanaan kuinka suoria reunat ovat. Tämä riippuu tietty uima-altaan mallista. Jos tulee esim. valettu laatta tuohon päälle niin sillä voi tietty korjata pinnan erot. Jos taas tulee metallikehikko ja allaspussi niin se antaa periksi ja siellä missä painauma on -> veden pinta on lähempänä altaan yläreunaa.
Jukkis
 

Re: finnfoam

ViestiKirjoittaja tietämätön nainen päivämäärä 03.06.2013 07:54

painauma(t) on keskellä ei reunoissa, laitettiin finnfoamin päälle vielä solumuovi, se tuntui hyvältä ja mielestäni tasoitti hyvin. Nyt altaassa on se muutama sentti vettä ja siitä veden korkeudesta mitattuna eroja on alle 20 mm. Allas tulee noin metrin maan alle, odotetaan täyttöä, ja sitten lapioidaan reunat umpeen, ehkä maakostealla betonilla tai sitten pelkällä soralla.
tietämätön nainen
 

Re: finnfoam

ViestiKirjoittaja Jukkis päivämäärä 03.06.2013 17:04

Joo eipä sitten tasoero haittaa varmaan yhtään mitään. Ennemmin kannattaa täyttää laihabetonilla/maakostella betonilla ulkopuoli niin ei ala menemään sora ajan kanssa altaan puolelle tai siis vääntämään allaspeltiä ainakin jos joutuu allasta tyhjentämään.
Jukkis
 

Re: finnfoam

ViestiKirjoittaja tietämätön nainen päivämäärä 03.06.2013 18:08

ai hei tuo olikin hyvä huomio, kiitos, ei tullut mieleen että pelti voisi soran takia vääntyä, jos altaan joutuu tyhjentämään. Sitä vettä kun nyt saisi, muutenkin kun pian taivaalta, luvattu on tällä viikolla tuoda, mutta luvattiinhan samalta taholta viime syksynä kaivauskin.
tietämätön nainen
 
Palaa alueelle Uima-altaan rakentaminen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron