ALLAS.FI
 
Routa

Miten koota tai rakentaa uima-allas. Keskustelua siihen liittyvistä aiheista.

Routa

ViestiKirjoittaja MasaMeikäläinen päivämäärä 06.08.2010 08:17

Onko olemassa mitään määräyksiä/ohjeistusta miten maahan upotettava uimaallas pitäisi routa eristää? Ainankin (kuten ovaalin altaan rakentamis kuvakoosteessa sanottiin) routiva maa pitää poistaa, mutta kuinka paljon on riittävästi?. Esimerkiksi jos allas on 4m halkaisijaltaan ja syvyydeltään 1.5m, niin pitäisikö poistaa 5m halkaisijan suunnassa ja syvyydeltä 2m, vai enemmän? Pitäisikö altaan reunoille/alle laitaa salaojia jos on helposti routiva maa, tai muuten veden poistoon? Pitäisikö altaan ympärille laittaa myös jotain routaeristystä esim. styroksia? Jos pitää laittaa, niin pitäisikö sitä laittaa altaan alle, sivuille ja reunoille?

Paljon kysymyksiä, mutta olisi kiva tietää, kun vähän suunnittelen allasta pihalle ja täytyy vähän miettiä minkä kokoinen sopisi kivasti pihalle. Kiitos.
MasaMeikäläinen
 

Re: Routa

ViestiKirjoittaja ExPertti päivämäärä 07.08.2010 13:45

On vähän vaikeaa vastata näihin kysymyksiin yleispätevästi, koska niin moni asia vaikuttaa lopputulokseen mm. asuinpaikkakunta, maapohjan laatu jne. Alla olevan linkin kautta saa vähän yleistietoa routasuojauksesta (liittyy kyllä talonrakentamiseen, mutta sitä voi myös soveltaa uima-altaaseenkin).

http://www.thermisol.fi/?id=40&op=body

Jos uima-altaassa pitää vettä talven yli, niin sekin osittain suojaa altaan alla oleva pohjaa, koska yleensä vesi ei jäädy pohjaan asti. Kuitenkin jos altaan reunoja ei ole eristetty esim. 1 m sivuilta, niin routa pääsee altaan sivuja pitkin altaan alle. Ja jos allas on alavalla maalla tai maa on savipitoista tai muuten huonosti vettä läpäisevää, niin salaojitus on syytä tehdä huolella.
ExPertti
 
Palaa alueelle Uima-altaan rakentaminen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron