Kirjoittaja Henri päivämäärä 05.10.2008 15:03
Itselläni on ainakin sellaisia kokemuksia, että jos altaan vesi on päässyt tosi huonoon kuntoon ja kun lisää klooria (paljonkin), niin se voi hävitä melkein saman tien. Eli kun vedessä on paljon bakteereja, niin niiden tappamiseen kuluu paljon klooria ja sitten se häviää.
Toinen vaihtoehto on sitten se, että vedessä on niin paljon klooria ja se menee "yli mittarin asteikon" ja vesi ei värjäydy ollenkaan. Silloin voi kokeilla sellaista, että laimentaa allasvettä kraanavedellä. Laittaa mittariin esim. puolet allasvettä ja puolet kraanavettä ja tekee mittauksen niin. Sen pitäisi ainakin selvittää, että onko vedessä klooria.
Ja vastauksena kysymykseen, että koska kloori näkyy mittaustuloksissa: niin kyllä se näkyy saman tien kun se on sekoittunut allasveteen. Tämä tietenkin edellyttää sitä, että vedessä ei niin paljon bakteereita, että ne hävittävät kloorin. Klooria kun pitäisi lisätä aina niin paljon, että se hävittää ensin altaassa olevat bakteerit ja sitten sitä jää vielä "vapaana kloorina" altaaseen hävittämään uusia bakteereita.
Itselläni on ainakin sellaisia kokemuksia, että jos altaan vesi on päässyt tosi huonoon kuntoon ja kun lisää klooria (paljonkin), niin se voi hävitä melkein saman tien. Eli kun vedessä on paljon bakteereja, niin niiden tappamiseen kuluu paljon klooria ja sitten se häviää.
Toinen vaihtoehto on sitten se, että vedessä on niin paljon klooria ja se menee "yli mittarin asteikon" ja vesi ei värjäydy ollenkaan. Silloin voi kokeilla sellaista, että laimentaa allasvettä kraanavedellä. Laittaa mittariin esim. puolet allasvettä ja puolet kraanavettä ja tekee mittauksen niin. Sen pitäisi ainakin selvittää, että onko vedessä klooria.
Ja vastauksena kysymykseen, että koska kloori näkyy mittaustuloksissa: niin kyllä se näkyy saman tien kun se on sekoittunut allasveteen. Tämä tietenkin edellyttää sitä, että vedessä ei niin paljon bakteereita, että ne hävittävät kloorin. Klooria kun pitäisi lisätä aina niin paljon, että se hävittää ensin altaassa olevat bakteerit ja sitten sitä jää vielä "vapaana kloorina" altaaseen hävittämään uusia bakteereita.