ALLAS.FI
 
Milloin hyvä aika sulkea allas

Keskustelua altaan hoitoon liittyvistä aiheista.

Milloin hyvä aika sulkea allas

ViestiKirjoittaja altaan omistaja päivämäärä 04.09.2009 16:03

Mihin aikaan yleensä suljette uima-altaan ennen talven tuloa? Ja mitä siinä pitää ottaa huomioon? Pitääkö talvella kloorata tai jotenkin muuten hoitaa altaassa olevaa vettä, koska ainakin meidän altaassa täytyy pitää vettä talven yli (veden raja on kuitenkin venttilien alapuolella).
altaan omistaja
 

Re: Milloin hyvä aika sulkea allas

ViestiKirjoittaja Masa päivämäärä 05.11.2009 08:52

Altaan laitto talviteloille on hyvä tehdä ennen kuin (yö)pakkaset alkavat, jotta putkistot, pumppu ja suodatin eivät pääse jäätymään. Itse teen sen yleensä lokakuun loppupuolella. Silloin lasken altaasta vettä niin paljon pois, että vedenpinta on n. 5-10 senttiä tulosuuttimen alapuolella. Pumpun myös irrotan ja vien sen talveksi kuivaan ja lämpimään tilaan. Samalla irrotan hiekkasuodattimesta pohjatulpan, että suodattimesta valuu kaikki vesi pois ja imen myös putkistosta veden pois. Sen jälkeen ankkuroin altaan keskelle ison muovitynnyrin, joka ottaa jään paineen vastaan. Lopuksi peitän altaan pressulla.

Vettä ei tarvitse kloorata kun veden lämpötila laskee n. 10 asteen alapuolelle. Eli talvella sitä ei tarvitse tehdä. Tai sitten tarvitsee kloorata talvella jos aikoo uida altaassa myös talvella.


Anonymous on tönäissyt viestiketjua viimeksi klo 05.11.2009 08:52
Masa
 
Palaa alueelle Uima-altaan hoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron