ALLAS.FI
 
Terassi

Lähetä vastaus


Hymiöt
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
BBCode on Käytössä
[img] on Käytössä
[flash] on Poissa käytöstä
[url] on PÄÄLLÄ
Hymiöt ovat Käytössä
Katso viestiketjua
   

Laajenna näkymää Katso viestiketjua: Terassi

Re: Terassi

Viesti Kirjoittaja Vieras päivämäärä 21.10.2011 16:43

Meillä on 1500 wattinen infrapunalämmitin (ei tee mitään) ja 2000 wattinen kvartsilämmitin. Tuo jälkimmäinen on ihan hyvä kun sitä ei laita lian korkealle kattoon. Meillä se on n. metrin päässä ihmisistä ja silloin se lämmittää vähän koleammallakin ilmalla. Kvartsilämmitin on siitä hyvä, että se lämmittää ihoa, kun infrapunalämmitin lämmittää ilmaa ja pienikin tuulenvire vie lämmön pois.

Re: Terassi

Viesti Kirjoittaja Paleleva päivämäärä 20.10.2011 15:26

Onko täällä kellään kokemuksia tällaisista: http://www.terassilammitin.info ? Toimiikohan nuo käytännössä..?

Re: Terassi

Viesti Kirjoittaja jäyhä jakke päivämäärä 28.06.2010 17:41

Nonniin. Nythän on tilanne sellainen että, vuonna 2008 syksyllä päätin. että ensikesänä (2009) en tee yhtään mitään ja en myös tehnytkään, vaikka niin lupasin laittaa terassille kaiteet. Se oli ihan hyvä ajatus. Kävi nimittäin sillä lailla, että kun tuo viime talvi oli aikas raju lumen kuin pakkasten suhteen, niin se p****leen pakkanen meni altaan alle. Aloin siinä kevään korvissa (2010) kurkistelemaan terassilaudoituksen ja altaan välistä, että onko kaikki ok ja pa***n marjat. Allaspussi oli tullut sen alakiskon alta ulkopuolelle n:metrin matkalta. Siinä sitten suutuspäissäni menin terassin alle, niin siellä oli n:1.5cm vajoama se metrin matkalla. Sanoin siinä sitten emännälle, että taidan hommata oikeet työmiehet hommiin, kun nää omat hommat menee päin he*****iä. Kyllä se mieli siitä sitten rauhoittui ja tänään 28.6 2010 allas on purettu ja terassi osittain. Ottaahan se päähän kun joutuu 22 kuutioo vettä laskeen sadevesi viemäriin ja muutenkin purkaan omia tekeleitä. Kaivinkone sitten suurentaa altaan aukkoa ja reunoille laitetaan lisää soraa ja routa styroxia. Näin mulle sanoi ammattimies, että se pakkanen meni sieltä reunalta sinne alle, koska styroksia ei ollut reunoilla tarpeeksi. Voisikohan tästä päätellä: OMA MOKA.
Kirjoottelen sitten taas, kun on aihetta.
Hyvää Kesää kaikille.

Re: Terassi

Viesti Kirjoittaja jäyhä jakke päivämäärä 19.11.2008 09:52

Kiitos ;)

Re: Terassi

Viesti Kirjoittaja ExPertti päivämäärä 29.09.2008 14:10

Joo tarkoitan sitä pohjassa olevaa tulppaa, minkä kautta vesi tulee pois. Niin se on aina poistettu talvea varten. Monitieventtiili on taas ollut paikallaan suodattimessa joka talvi ulkona, mutta ei sillekään ole mitään tapahtunut.

Re: Terassi

Viesti Kirjoittaja jäyhä jakke päivämäärä 29.09.2008 13:13

ExPertti kirjoitti:No meillä on ollut suodatin ulkona jo monta vuotta eikä sille ole mitään käynyt. Suodatin on aina tyhjennetty vedestä talvea varten ja suodattimen korkki on otettu pois.

Tarkoitatko pohjaroppua, mistä vesi tyhjennetään vai sitä moniportti hässäkkää?

Re: Terassi

Viesti Kirjoittaja ExPertti päivämäärä 28.09.2008 17:49

No meillä on ollut suodatin ulkona jo monta vuotta eikä sille ole mitään käynyt. Suodatin on aina tyhjennetty vedestä talvea varten ja suodattimen korkki on otettu pois.

Re: Terassi

Viesti Kirjoittaja jäyhä jakke päivämäärä 28.09.2008 16:32

No heippa.
On taas ollut "kiirettä" terassin kanssa, ettei kerkiä kirjottelemaan. Niin terassia on tullut nyt tehtyä harvase ilta ja homma on tältä osin paketissa. Ensi keväänä olis sitten tarkoitus tehdä terassille kaiteet ympärille. niin ei olla siinä tarjottimella, vaikka keskellä peltoa asutaankin.
Me ei olla käytetty klooria vaan aktiivihappea ja hyvin on mennyt. Ei mitään ongelmia ole ollut sen suhteen. Niin, Terolle ja kaikille muillekin sen verran, että uimaaan päästiin 1.8 ja aika tiukassa käytössä on ollut. Ite en ole käynyt kertaakaan, enkä järvessäkään. Kun minä menen uimaan silloin täytyy olla vesi vähintään 28 asteista :D Ehkä meille tulee lämmitin. Nyt sitten laitoimme eilen (28.9) altaan talviteloille (vesi oli 5 asteista, tuli heti kylmä) odottelemaan parempaa kesää. Meillä, tai siis muilla jäi nämä uintihommelit aika vähiin tänä kesänä, koska altaan asennus meni niin myöhäiseksi.
Olin tässä yhteydessä allastoimittajaan kysellen talvi säilytyksestä. Sanoi että imuroi allas ja tee shokki klooraus, puhdista suodattimen hiekka, laske suodattimesta vesi pois, tyhjennä allasta n:10cm tulovesi aukon alapuolelle ja ota pumppu sisälle. Ensin sanoi että suodatinkin pitäisi viedä sisälle. Millä hel.... minä sen 50kg painavan pallon nostan sieltä terassin alta, kun muutenkin tuuli vie miestä minne sattuu? Eikä sinne mahdu kuin yksi ihminen ja sitäpaitsi pitäähän siitä saada jotenkin kiinnikin. No, laskin vedet pois ja jätin kyllä tyhjennys ropun auki jos vaikka vielä muutama tippa. Vai mikä tässä on oikea käytäntö? No, oli miten oli niin katsotaan keväällä onko pallo halki ja hiekat pihalla.
Eipä tässä osaa oikeen mitään tarinoida. Kuvia olisi taas muutama otettuna niin eiköhän ne kerro asiansa. Jaa niin muuten. Tavaran menekistä sen verran, että kun tilasin 28x95 1000m ja meni n:950m. 2x5 tilasin 750m niin meni n:740m. :o Että silleen.
Kuvat kertokoon loput.
Hyvää syssyä kaikille ja ensi keväänä tavataan, ellei nyt mitään mullistavaa satu.

Allas

Allastikkaat

"Allastyyny"

Kaivon luukku

Pintaa 1

Pintaa 2

Pinta valmis

Pumppu

Talviteloilla 1

Talviteloilla 2

Re: Terassi

Viesti Kirjoittaja Tero päivämäärä 15.09.2008 09:34

Ihan hauska kertomus :D. Joko olette pääseet uimaan vai tarkeneeko edes enää ?

Re: Terassi

Viesti Kirjoittaja jäyhä jakke päivämäärä 23.08.2008 17:38

No hei.
Siitä on jo mennyt tovi kun viimeksi kirjoittelin. On ollut kaikenlaista hässäkkää.
Allas/terassi hommat viivästyi parilla viikolla, mutta nyt taas homma jatkuu. Käytiin tossa pohjosissa kesälomalla viikon verran. Ei kun aiheeseen.
Siis allaspussi tuli laitettua ja sitten laitoin vettä pohjalle n:kaksi cm ja yritin kovasti suoristaa pohjaa niinkuin ohjeissa kerrottiin. Eihän siitä mitään tullut sen harjan kanssa heilumalla. Harja nurkkaan ja itse altaaseen konttaamaan suoristelemaan ryppyjä ja onnistuin siinä mielestäni hyvin. Sen jälkeen pumppua ja suodatinta kasaamaan valmiiksi ennen varsinaista täyttöä, jonka palokunta sitten tuo. Suodattimeen hiekat sisään ja letkut kiinni. Pumppua en saanut samoille aaltopituuksille ohjeitten kanssa sitten millään, joten soitto myyjälle ja hetken keskusteltua tulimme molemmat samaan tulokseen, että väärä pumppuhan se siinä. Laitoin pumpun letkuineen hiluineen postiin ja myyjä lupasi laittaa uuden tulemaan pikana perille asti. Menihän siinä viikko ennenkuin pumppu saapui. Hirveellä tohinalla pakettia auki ja mitä helv... missäs letkut on? Soitto myyjälle ja sen verran meni puheet ristiin "pumppu keskustelun" aikana tai kuulon ymmärtämisessä on pahasti vikaa koska minun ei olisi pitänyt lähettää niitä letkuja, koska letkut kuuluvat tähän toiseen pumppuun. No, taas soitto ja pyysin lähettämään ne minun lähettämäni letkut takaisin ja taas lupasi pikana. Kolme päivää meni siinäkin. Pumppu omalle paikalleen ja letkut kiinni ja tilaamaan palokunnalta vettä.
Palokunta saapui kolmen päivän kuluttua ja alkoi laskemaan vettä altaaseen. Olin varannut kolme henkilöä itseni lisäksi allaspussia nykimään, mutta ei sitä paljon tarvinnyt nykiä. Sehän asettui melkein itsekseen paikalleen. Ja altaan pohjalle tiirailtuani ei ne rypyt sieltä oikeastaan mihinkään sitten hävinnytkään. Vähän harmittaa mutta minkäs teet.
Pumppu päälle, vuodot tukkoon (joita tietenkin tuli) ja kemikaalit altaaseen. Sitten terassin kimppuun.
2*5 tuet pystyyn ja pitkittäistuet pystytukiin kiinni suoraan, joihin sitten terassilaudat ruuvataan kiinni. Ensin ruuvasin reuna laudat kiinni, en tiedä kyllä itsekään miksi, mutta jotenkin se tuntui hyvältä vaihtoehdolta. On siinä aika muotoileminen terassilautaa allasta vasten. Jätin siihen n:1,5cm raon.
Jossain kuvassa näkyy se musta putki, niin se on kaivo, jossa on uppopumppu sadevesien pois pumppaamiseksi. Mitähän vielä tulee mieleen? No kuvat kertokoon loput aiheesta. Toivottavasti saan tehtyä ennen talvea, jos tässä nyt talvea tulee.
Hyvää loppu kesää kaikille.

Allas 4

Allas 5

Terassi 1

Terassi 2

Terassi 3

Terassi 4

Terassi 5

Terassi 6

Terassi 7

Terassi 8

Terassi 9

Kaivo

Ylös

cron